Dietetyka

Mgr Joanna Kokoszka
Dietetyk
Uzyskałam tytuł mgr dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Specjalizuje się głównie w żywieniu chorób dietozależnych oraz autoimmunologicznych. Szczególnym zainteresowaniem darzę tematy wpływu żywienia na: stan samopoczucia psychicznego (depresja, zaburzenia lękowe), fizycznego oraz na stan płodności. Swoją wiedzę i praktykę zdobywałam w wielu warszawskich szpitalach oraz poradniach dietetycznych.
Jestem zwolenniczką prostych i szybkich rozwiązań kulinarnych. Pracuję z klientami indywidualnymi opracowując dla nich jadłospisy na miarę potrzeb zdrowotnych oraz finansowych. Uważam, że nie istnieją problemy żywieniowe, których nie da się rozwiązać. Dla mnie wszystko jest kwestią odpowiedniego spojrzenia i doprecyzowania celów oraz narzędzi, którymi się dysponuje. Moim zdaniem każdy może sięgnąć po zdrowie, poprawę wyglądu oraz samopoczucia.
Stale się rozwijam i poszukuje nowości dietetycznych i kulinarnych. Słowa które najlepiej mnie opisują: chęć ciągłego doskonalenia, chęć podejmowania się nowych wyzwań, uczciwa, dbająca o swoje kompetencje. Lubi przemawiać publicznie i dzielić się swoją wiedzą z innymi. Prowadziłam szkolenia dotyczące zdrowego odżywiania w pracy, wpływu żywienia na płodność, świadomego odżywiania, realizacji potrzeb żywieniowych w chorobach autoimmunologicznych, wpływie diety na samopoczucie psychiczne oraz fizyczne.
W wolnym czasie czytam poradniki psychologiczne, gotuję, słucham audiobooków, robię zdjęcia oraz uprawiam sport (jogging, yoga).